Välbesökt informationsmöte

Informationsmötet i Sventorps Bygdegård var välbesökt med ca 60-70 deltagare.

Per Stigsson öppnade mötet och presenterade arbetsgruppen som bildats. Carl Doverhom berättade sedan om sina erfarenheter i andra fiberföreningar och gav goda råd och tips om vad man inte ska glömma för att få en så snabb och billig fiberinstallation som möjligt.

Andreas Erson tog därefter över för att berätta lite om vad fiber egentligen är och vilka fördelar det innebär att ansluta sig till fibernätverket. Grova överslagspriser för vad det kan kosta per hushåll och på hur lång tid det tar för ett vanligt hushåll att tjäna in anslutningskostnaden presenterades.

Då en omfattande inventering av enskilda avloppsanläggningar i Skövde kommun är nära förestående, och många anläggningar idag inte lever upp till de krav som finns, togs även möjligheten att kunna ansluta till Skövde kommuns vatten och avlopp upp. Om intresse finns kan detta samförläggas med fibernätverket. En sådan anslutning skulle kunna kosta mindre än installation av en ny godkänd avloppsanläggning beroende på täckningsgrad. Redan på mötet gjordes flera intresseanmälningar för detta.

Mötet avrundades med kaffe, smörgås och kaka och information om vilka steg som ligger närmast framöver. Det trycktes extra på att kostnaden och arbetet för fiber är avhängigt av att så många hushåll som möjligt är med i projektet, och att prata med sina grannar!

Ladda ned presentationen här:
Fiberpresentation 2013-04-21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s