Nu drar vi igång

Uppdaterad 18/8 med karta för planerad dragning de närmaste dagarna. Arbeten_150818

På onsdag 19/8 startar arbetet som skall leda till att medlemmarna får fiber installerat i husen.
Men var dras fibern lämpligast in?
De flesta kommer vilja ansluta TV’n till internet via kabel vilket kan påverka var fibern tas in i huset.
Bifogat finns en länk till en annan förening som ger vägledning till vad man bör tänka på
http://bratanet.se/wp-content/uploads/dokument/Fiberdragning.pdf

De som vill kan få hjälp av entreprenören att gräva ner kanalisationen (slangen) till huset. Om du vill köpa detta så meddela detta via föreningens E-post, fiber@sventorp.net.
Kostnaden är 45 kr/meter + moms. Denna kostnad är berättigad för ROT-avdrag.

Styrelsen har beslutat att förlänga tiden tills att den förhöjda avgiften tas ut till den 31/8. Orsaken är att några fastighetsägare vill se markskadorna innan man vågar fatta beslut. Fortfarande gäller att  anmälan måste vara föreningen tillhanda minst 5 arbetsdagar innan maskinerna passerar fastigheten.

Kassören kommer börja mejla ut fakturan för den 3:e insatsinbetalning redan i augusti, tillsammans med medlemsavgiften för de som inte är fakturerade för denna 2015. Förfallodagen är sista september, 30/9, trots att den skickas ut redan nu.
De som inte har mail får den med vanlig post. Om någon saknar skrivare och vill ha den utskriven kan de höra av sig till kassören. Telefonnummer finns under nyhet publicerad 13 juli.

Frivillig arbetskraft för byggnation av NOD-hus vid bygdegården behövs. NOD-huset kommer uppföras i ett av sidohusen och vara ungefär 2 * 2 meter och uppföras som ett brandsäkert rum.
Professioner som behövs är:
Byggare
Betonghåltagare
Elektriker
Hör av er till Per Stigson enligt telefonnummer under nyhet publicerad 13 juli eller föreningens E-post. Vi hoppas naturligtvis att så många hör av sig så att vi måste tacka nej till vissa för att man inte kan arbeta på varandra.

Nästa styrelsemöte är den 30/8.

Styrelsen