Semestern slut för många

Trots att vissa varit borta under semestern har det inte inkommit mer än 2 fall med problem med fiberanslutningen när dessa kommit hem. Tyvärr har föreningen fått information om dessa från Telia/Zitius vilket fördröjer tiden innan föreningen kan informera Eltel som sedan åtgärdar dessa. Fler steg = längre tid.
Det finns många som tror att Telia åtgärdar fel med själva fibern, men de skickar det så småningom vidare till föreningen.

Telefoni kan av outgrundlig anledning plötsligt försvinna och Telia har sedan problem med att uppdatera routern och måste försöka flera gånger med samma router. Telia är medvetna om problemet och har blivit bättre på att lösa problemet.

Har du dålig hastighet när du mäter med t.ex. Bredbandskollen.se? Det finns flera faktorer som kan påverka:
– Mäter du trådlöst mot router?
De vanligaste orsakerna är:
– mottagningen från routern?
– klarar datorn högre hastigheter?

Det finns även de som mäter med sladd och får dålig hastighet. Fundera på om din dator är så gammal så att den inte klarar högre hastighet.

Om du är osäker på vad din dator klarar, be om hjälp från någon som har en nyare dator och kan mäta med sladd kopplad till routern. Det är betydligt billigare än att först köpa nytt och sedan upptäcka att det var något annat som begränsade hastigheten.

Det många upptäcker är att TV inte längre fungerar från konvertern. Varför vet vi inte, men det finns de som fortfarande får TV att fungera från konvertern. Dessa har även allt annat till att fungera som det skall

Styrelsen