Varning för oseriösa försäljare

Uppdatering torsdag 8 oktober: Vid kontakt med Zitius meddelas att de inte någonting med uppringande försäljare att göra.

Idag har föreningen blivit uppmärksammad på att någon ringer och påstår att Viasat köpt in sig vårat gemensamma fibernät. Detta är helt felaktigt. Föreningen är inte inblandad i detta. Vi har även blivit informerade om att andra föreningar råkat ut för motsvarande försök till bluff. Vi vet heller inte om personen som ringer verkligen representerar Viasat eller om det är en total bluff, så kallad ”vishing” för att få privat information utlämnad.

Allmän information
Begär att få information hemskickat om ni lyssnar för länge på någon försäljare och ändå tycker att ni vill betala mer än idag. Ni kan då få fram om det är en seriös avsändare eller om det är en bedragare. Om ni får materiel hemskickad kan ni ta direktkontakt med leverantören via uppgifter som ni hittar på Internet, för att undvika att bli utsatta för bedragare.

Gruppavtal
För de med gruppavtal måste Telia vara motpart eftersom det endast kan vara en tjänsteleverantör per fiber. Även om det är ett seriöst bolag som ringer kan även vara så att de inte kan leverera sålda tjänster men blockerar utsändningen av gruppavtalet, med mycket bekymmer för att få tillbaka utsändningen av gruppavtalet.

Ps. Om någon skulle försöka köpa vårat gemensamma fibernät kommer samtliga medlemmar först att kallas till en medlemsstämma för att säga sitt i demokratisk ordning. Så länge ni inte blivit kallade till en sådan är alla påståenden som den i rubriken ogrundade. Ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s