Nya gruppavtalet startat, men ingen information än om när Router och TV-box kommer levereras…

Telia har meddelat att de startat nya gruppavtalet/kollektivt avtal för Östra Sventorp fiber.

Onsdagen den 31/8 respektive torsdagen 1/9, kunde medlemmar i styrelsen mäta 1000/1000 via Bredbandskollen.se. 1000/1000 innebär också att merparten av tiden skall, med rätt utrustning, den hastigheten nås. De garanterar som lägst 500/500, vilket i sig inte är dåligt. Tänk på att hastigheten mäts säkrast med sladd (LAN-kabel) och att din utrustning måste klara dessa hastigheter, annars blir det maximalt vad din utrustning klarar uppnås.

Om du inte får rätt hastighet så skall felanmälan ske till Telia. Guide med telefonnummer finns under filer på hemsidan.

Fortfarande gäller levereras av router och TV-box i kvartal 4 (okt-dec). Vi återkommer kring detta så snart vi vet mer. Den router du har idag fungerar utan problem även efter att det nya gruppavtalet trätt i kraft. Så där är det lugnt, men de riktigt höga trådlösa hastigheterna kan inte uppnås med den gamla routern.

Vi har också fått reda på att den nya routern inte kommer kunna hantera fast telefoni. Telia och föreningen arbetar på en lösning. Initialt kan det bli så att man antingen behåller sin gamla router eller att man har både den gamla och den nya parallellt.

Styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s